Εσείς έχετε μηχανή καφέ στο σπίτι ή στο γραφείο; Τότε αυτές οι συμβουλές σας ενδιαφέρουν!


Έχετε μηχανή για καφέ στο σπίτι ή στο γραφείο; Φτιάχνετε τον δικό σας καφέ;

Σίγουρα επιλέγετε τον καφέ που σας αρέσει και τον απολαμβάνετε όποτε εσείς θέλετε οποιανδήποτε ώρα της μέρας!


Η δική σας παρασκευή του αγαπημένου σας ροφήματος στο σπίτι και στο γραφείο είναι πάντα μοναδική. Φτιάξτε ζεστό καφέ φίλτρου, freddo cappuccino, espresso ή ακόμη παγωμένο freddo espresso, cappuccino ή φραπέ. Επιλέγετε τον καλύτερο καφέ αναλόγως των δικών σας προτιμήσεων και ξεκινάτε την δική σας «χημεία» για την δημιουργία ενός απολαυστικού ροφήματος. Είναι μία καθημερινή «τελετουργία» που έχετε καθιερώσει για να σας ξεκουράζει και να σας ανακουφίζει απολαμβάνοντας τον αγαπημένο σας καφέ.


Νερό, νερό και πάλι νερό!

Είναι πολύ σημαντικό, και όπως θα δείτε πιο κάτω, ότι το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό ενός ροφήματος καφέ. Η καλή ποιότητα του νερού προστατεύει τόσο τα αρώματα και την γεύση του καφέ όσο και την μηχανή σας.


Ο καφές είναι το νερό του!

Όλοι συμφωνούμε (και οι ειδικοί στην παρασκευή του καφέ, baristas) ότι το νερό παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην γεύση, τα αρώματα και γενικότερα την ποιότητα του καφέ. Κάθε καφές, είτε αυτός είναι light roast είτε dark roast απελευθερώνει τα δικά του αρώματα και την δική του γεύση, χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν την διαφορά σε ένα καλά παρασκευασμένο καφέ. Το νερό είναι το στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει τα αρώματα και την γεύση του καφέ να απελευθερωθούν.


Προστασία της καφεμηχανής σας και του ροφήματος

Μετά από αρκετή έρευνα έχετε αποφασίσει να αγοράσετε την ιδανική για εσάς μηχανή του καφέ έτσι ώστε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ρόφημα. Θα πρέπει όμως να την προστατεύσετε! Οι μηχανές του καφέ, κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που ζεσταίνουν το νερό, "υποφέρουν" από την προσκόλληση αλάτων κυρίως ασβεστίου και μαγνησίου τόσο στα εσωτερικά τοιχώματα όσο και στο ντεπόζιτο γεμίσματος νερού. Αυτά τα άλατα προέρχονται κατά το 100% από το νερό και επηρεάζουν τόσο την μηχανή όσο και την παρασκευή του ροφήματος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η κακή ποιότητα του νερού:

  • Αλλοιώνει την γεύση του καφέ,

  • Επηράζει τα αρώματα του καφέ,

  • Επιβαρύνει την λειτουργία της μηχανής,

  • Μειώνει την ζωή της μηχανής,Οι συμβουλές ενός Barista εστιάζονται σε 2 μοναδικά σημεία που αποτελούν τα συστατικά του ποιοτικού ροφήματος καφέ:
  1. Επιλογή του κατάλληλου καφέ. Αυτό ποικίλει αναλόγως των γευστικών προτιμήσεων του καθενός.

  2. Επιλογή καλής ποιότητας νερού. Η μόνη λύση σε αυτό είναι η τοποθέτηση συγκεκριμένων φίλτρων νερού.


Βάλτε φίλτρο νερού όπως και στις καφετέριες

Στην αγορά υπάρχουν διάφορα φίλτρα νερού τα οποία επιλέγονται αναλόγως των αναγκών του κάθε χρήστη. Στην περίπτωση του καφέ το καλύτερο σύστημα φιλτραρίσματος είναι τα συστήματα Αντίστροφης Όσμωσης . Πρόκειται για οικιακά συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως για καλύτερη ποιότητα του πόσιμου νερού στο σπίτι και το γραφείο. Το νερό το οποίο φιλτράρεται με συστήματα αντίστροφης όσμωσης, νοουμένου ότι διαθέτει φίλτρο εμπλουτισμού, κυρίως ασβεστίου & μαγνησίου (σε χαμηλές ποσότητες), είναι το ιδανικότερο για την παρασκευή ροφήματος καφέ.Από τι αποτελείται όμως το αγαπημένο σας ρόφημα;

Εκτός από το είδος του καφέ που επιλέγετε, το μεγαλύτερο ποσοστό ενός ροφήματος καφέ είναι το νερό. Για παράδειγμα για την παρασκευή ενός espresso, η καλύτερη αναλογία, με βάση το Speciality Coffee Association of Europe το (www.scae.com), είναι 0,055 g καφέ προς 1ml νερό. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την σημαντικότητα του νερού!


Απολαύστε λοιπόν τον καφέ σας στο σπίτι όπως τον απολαμβάνετε στην καφετέρια. Επιλέξτε το κατάλληλο φίλτρο νερού που θα απογειώσει γευστικά τον καφέ σας ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύεται και την μηχανή σας!


Δείτε εδώ τις λύσεις που θα σας προσφέρουν άμεση κάλυψη της ανάγκης σας για πεντακάθαρο νερό στη βρύση σας το οποίο θα χρησιμοποιείτε και στην καφεμηχανή σας!COMPANY

COMPANY NEWS

AREAS OF EXPERTISE

POLICIES

STORE LOCATIONS

NICOSIA

75 Athalassas Avenue,

2012, Strovolos

Tel. 22375353

Email: nic.shop@karmawatercy.com

Store Map [+]

LIMASSOL

Agias Fylaxeos 73,

3087, Limassol

Tel. 25 355252

Email: lim.shop@karmawatercy.com

Store Map [+]

PAPHOS

38 Hellados Avenue & Olymbou,

8020, Paphos

Tel. 26222722

Email: paf.shop@karmawatercy.com

Store Map [+]

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 1999-2020 KARMA Water Purification Systems Ltd. All Rights Reserved.

Copyright 

You acknowledge that KARMA Water Purification Systems Ltd owns or has a license to all title and copyright in and to the content provided on this Site. All title and intellectual property rights in and to any licensed content provided on this Site is the property of the respective content owners and may be protected by applicable copyright or other intellectual property laws and treaties and subject to use restrictions under such laws or treaties.

You may use this Site for your information and/or personal and/or internal business purposes and you may make a copy of the pages of this Site but only for your personal and/or internal business use, and provided that you keep all copyright and other proprietary notices intact. Any modification, transmission, hiring, copying or use of the content of this Site for public or commercial purposes (other than internal business use) is prohibited.

You agree that you will not: (i) use the Site to reproduce, transmit, display or distribute copyrighted material in any medium or via any method without KARMA 's express written permission; (ii) copy, store, edit, change, prepare any derivative work of or alter in any way any of the content provided on this Site; or (iii) use our Site in any way that violates these Terms.