Το νερό στα παλιά χρόνια: Η κεντρική βρύση του χωριού, η μεταφορά με τα γαϊδούρια και η στάμνα!

Ήταν μία διαδικασία και πρακτική που ακολουθείτο για την ικανοποίηση της βασικότερης ανάγκης, της ανάγκης για πόσιμο νερό. Μία πρακτική που συνεχίζεται ακόμη και στις μέρες μας, λίγο διαφοροποιημένη!


Παλιά στο χωριά δεν υπήρχε νερό σε κάθε σπίτι όπως σήμερα. Έτσι έπρεπε να παίρνουν τις στάμνες οι γυναίκες και να φέρνουν από τα πηγάδια και τις βρύσες. Οι τυχεροί που είχαν ζώα φόρτωναν τους τσίγκινους τενεκέδες και το μετέφεραν μεγαλύτερες ποσότητες.


Ήταν καθημερινός ο αγώνας για το νερό. Κάθε χωριό είχε την δική του βρύση στην πλατεία που έτρεχε γάργαρο καθαρό δροσερό νερό αλλά και πολλά πηγάδια που το καθένα πολλές φορές είχε την δική του ονομασία και θρυλική ιστορία.


(Πηγή: www.athensmagazine.gr)

Η σύγχρονη πρακτική κουβαλήματος

Στις μέρες μας, παρόλο που τα πηγάδια και οι πηγές στα χωριά και στις πόλεις έχουν επιμολυνθεί, κυρίως λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και όλα σχεδόν έχουν κλείσει, η πρακτική κουβαλήματος συνεχίζεται ακόμη και στις μέρες μας, λίγο διαφοροποιημένη!


Βλέπουμε καθημερινά να γίνεται αγορά και μεταφορά νερού από τους καταναλωτές για να καλύψουν την βασικότερη τους ανάγκη' το καθαρό πόσιμο νερό! Αυτό το κουβάλημα, η σπατάλη χρόνου και χρήματος παραπέμπει στην πρακτική του πηγαδιού και της στάμνας!


Κάποια στιγμή το νερό στο παγούρι και την μπουκάλα τελειώνει! Και όταν τελειώσει επικρατεί πανικός και δυσφορία! Πρέπει να τρέξουμε, να αγοράσουμε και να κουβαλήσουμε νερό στο σπίτι. Γιατί όμως αυτός ο πανικός; Είναι ένα τρανό παράδειγμα για το πως ο άνθρωπος αντιδρά σε περιπτώσεις που νοιώθει το αίσθημα της στέρησης. Ένα αίσθημα που αν δεν ικανοποιηθεί αμέσως μεταβάλεται σε αίσθημα επιβίωσης και αυτοσυντήρησης. Και αυτό λόγω της έλλειψης και μη άμεσης πρόσβασης σε νερό, καθαρό νερό! Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον άνθρωπο.Ποια είναι η λύση;

Σήμερα, η λύση για καθαρό και ποιοτικό πόσιμο νερό στην βρύση είναι χωρίς αμφιβολία τα φίλτρα νερού. Κυρίως σε μεγαλουπόλεις όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει περιθώρια για άσκοπες και χρονοβόρες μετακινήσεις, οι άνθρωποι έχουν πλέον βρει την λύση στα συστήματα επεξεργασίας νερού. Αναλόγως των αναγκών της κάθε οικογένειας, γίνεται η σωστή επιλογή του φίλτρου νερού έτσι ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη για καθαρό και υγιεινό πόσιμο νερό κατευθείαν στην βρύση.

Τα πλεονεκτήματα πολλά!
 • Άμεσα φιλτραρισμένο πόσιμο νερό στη βρύση όλες τις ώρες,

 • Ανακούφιση από την πρόσβαση σε καθαρό και ποιοτικό νερό,

 • Πεντακάθαρό, ποιοτικό και υγιεινό νερό για όλη την οικογένεια,

 • Φιλτραρισμένο νερό για πλύσιμο φρούτων, λαχανικών και για μαγειρέμα,

 • Το κουβάλημα νερού γίνεται πλέον παρελθόν,

 • Αποφεύγεται η αγορά νερού,

 • Δεν γίνεται χρήση νερού το οποίο είναι αποθηκευμένο σε πλαστικό,

 • Μακροπρόθεσμα επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση σε χρήματα (μπορεί εύκολα να υπολογιστεί το κόστος αγοράς του νερού βάση των αναγκών της κάθε οικογένειας),

 • Το καθαρό, ποιοτικό και υγιεινό νερό δεν τελιεώνει ποτέ!

Δείτε εδώ τις λύσεις που θα σας προσφέρουν άμεση κάλυψη της ανάγκης σας για πεντακάθαρο νερό στη βρύση σας!


Αυτό είναι το νερό σας, πεντακάθαρο, υγιεινό και ποιοτικό! Νερό στη βρύση σας άμεσα, γρήγορα και χωρίς να τελειώνει ποτέ!


COMPANY

COMPANY NEWS

AREAS OF EXPERTISE

POLICIES

STORE LOCATIONS

NICOSIA

75 Athalassas Avenue,

2012, Strovolos

Tel. 22375353

Email: nic.shop@karmawatercy.com

Store Map [+]

LIMASSOL

Agias Fylaxeos 73,

3087, Limassol

Tel. 25 355252

Email: lim.shop@karmawatercy.com

Store Map [+]

PAPHOS

38 Hellados Avenue & Olymbou,

8020, Paphos

Tel. 26222722

Email: paf.shop@karmawatercy.com

Store Map [+]

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Instagram Icon

© 1999-2020 KARMA Water Purification Systems Ltd. All Rights Reserved.

Copyright 

You acknowledge that KARMA Water Purification Systems Ltd owns or has a license to all title and copyright in and to the content provided on this Site. All title and intellectual property rights in and to any licensed content provided on this Site is the property of the respective content owners and may be protected by applicable copyright or other intellectual property laws and treaties and subject to use restrictions under such laws or treaties.

You may use this Site for your information and/or personal and/or internal business purposes and you may make a copy of the pages of this Site but only for your personal and/or internal business use, and provided that you keep all copyright and other proprietary notices intact. Any modification, transmission, hiring, copying or use of the content of this Site for public or commercial purposes (other than internal business use) is prohibited.

You agree that you will not: (i) use the Site to reproduce, transmit, display or distribute copyrighted material in any medium or via any method without KARMA 's express written permission; (ii) copy, store, edit, change, prepare any derivative work of or alter in any way any of the content provided on this Site; or (iii) use our Site in any way that violates these Terms.